Konferens: LESS is more!

Sakta börjar folk återvända från semestern, och om det känns en smula vemodigt så kan det vara bra att ha något att se fram emot. En av de mest spännande saker som är under utveckling när det gäller företag med mjukvaruutveckling är hur agila arbetssätt möter lean. "Lean" finns även som samlingsnamn för ett antal principer rörande produktutveckling, och kallas då ofta populärt LPD, Lean Product Development.
Jag arbetar själv idag i gränslandet mellan Lean, Scrum och XP, och kombinationen är så kraftfull, att ämnet förtjänar att studeras närmare. Därför börjar det nu dyka upp konferenser på temat, där nya studier och forskning varvas med vittnesmål om införanden, för- och nackdelar. Jag var med och drog igång Lean and Agile Software Development för några år sedan, och nu har en ännu ambitiösare samlingspunkt startats med högre internationellt fokus. Den går under namnet LESS (Lean Enterprise Software and Systems), och i år är Stockholm värd för evenemanget, med talare som Jean Tabaka, James Sutton och Steve Denning på listan.
Men- vi behöver fler talare! Alltså är du välkommen att sända in förslag på vad du vill dela med dig av, eller byta erfarenheter om. Och vill du bara komma på konferensen och vara med där det händer inom mjukvaruutveckling just nu, så går det förstås bra också.
Läs mer på den officiella sidan för LESS2011 och om du vill dela med dig av din erfarenhet kan du göra det här eller genom att kontakta mig!
Konferensen pågår mellan 30/10-2/11.